ÇOCUKLARINIZ SİZİN ÇOCUKLARINIZ DEĞİL...
ONLAR KENDİ YOLUNU İZLEYEN HAYAT'IN OĞULLARI VE KIZLARI...
SİZİN ARACILIĞINIZLA GELDİLER AMA SİZDEN GELMEDİLER...
VE SİZİNLE BİRLİKTE OLSALARDA SİZİN DEĞİLLER..

HALİL CİBRAN

Bumerang - Yazarkafe

1 Şubat 2012 Çarşamba

DASK Sigortanızı Yaptırdınız mı?



2011’de Van ve Simav depremleriyle sallanan ülkemizin %96’sı deprem riskiyle karşı karşıya… Bu nedenle uzmanlar depreme karşı dikkat edilmesi ve önlem alınması konusunda uyarıyor. Alınabilecek en etkili önlemlerden biri de yaşadığınız yere zaten yapılması zorunlu olan zorunlu deprem sigortası (DASK) yaptırmak.

Ülkemizde yaşanan maddi hasarlı afetlerin üçte ikisi deprem nedeniyle olmaktadır. Yine önemli bir istatistik de gösteriyor ki nüfusun %70’i birinci ve ikinci dereceden deprem bölgelerinde yaşamakta. Yani halkın çoğunluğu için deprem tehlikesi birinci sırada yer alıyor.

Zorunlu deprem sigortası, deprem durumunda ortaya çıkan maddi zararların telafi edilmesi, deprem bölgesinde normal hayata dönülebilmesi, acil yardıma ihtiyaç duyan kimselerin bu ihtiyaçlarının giderilmesi gibi konularda sigortalıların yardımına koşuyor.

Bu bağlamda sigorta hizmeti veren DASK (Doğal Afet Sigortalar Kurumu) kar amacı gütmeyen ve sigortacılıkta "sigorta havuzu" adı verilen yapı esas alınarak düzenlenmiş bir kurum. 4 milyona yakın kişiye sigorta hizmeti veren DASK, özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan Van ve Simav depremlerinde sigortalı olan konutlara hızlı hasar tespiti ve ödemeler yapılmasıyla kuruma olan güveni arttırmayı başarmış durumda.

Dolayısıyla geçtiğimiz yıl yaşanan iki deprem de gösterdi ki konutuna zorunlu deprem sigortası yaptıran kişiler depremin yaralarını daha hafif geçirmeyi başardı. Ülkenin büyük bir bölümü deprem riski altındayken siz de çok geç olmadan zorunlu deprem sigortanızı yaptırın.

Üstelik karşılaştırmalı sigorta anlayışı ile faaliyet gösteren  sigortadukkanim.com 'da DASK sigortanızı internet üzerinden çok hızlı ve kolay bir şekilde yaptırabilirsiniz.

Hiç yorum yok: