ÇOCUKLARINIZ SİZİN ÇOCUKLARINIZ DEĞİL...
ONLAR KENDİ YOLUNU İZLEYEN HAYAT'IN OĞULLARI VE KIZLARI...
SİZİN ARACILIĞINIZLA GELDİLER AMA SİZDEN GELMEDİLER...
VE SİZİNLE BİRLİKTE OLSALARDA SİZİN DEĞİLLER..

HALİL CİBRAN

Bumerang - Yazarkafe

21 Kasım 2007 Çarşamba

HAMİLELİK VE SİGARA...

Hamile kalmadan önce çok fazla sigara tüketiyordum…
Hatta zaman zaman düşünürdüm “ilerde hamile olsam bu sigara işini nasıl yapacağım ?” derdim kendi kendime.
Heralde kesinlikle bırakamaz tek tük içermiyim acaba ???
Bu konuda çok zayıfım mümkün değil bırakamam.
Hatta geçmişte bir anım bile var.

Eşimin arkadaşı iş nedeniyle gelmişti.Gelirkende yanında eşi ve muhasebesine bakan bayan elemanıda getirmişti.Onlar işlerini hallederken biz bayanlar şehir gezisine çıktık.Muhasebeye bakan bayan eleman hamileliğinin son zamanlarındaydı.Mola verdiğimiz bir kafeteryada sırf hamile bayan var diye sigara içme işini ertelemeyi düşünürken o çıkarıp bir sigara yaktı.

Nasıl yani ?? Siz hamilesiniz dediğimde
--Doktor birkaç taneye izin verdi dedi.

Çok şaşırmıştım.Arkasından diğer zayıf bayan
-- bende bebek bekliyorum.daha 1.5 aylık diyerek o da sigarasını yaktı.
Bebekler adına çok üzülmüştüm.


İşte sıra bende şimdi ne yapacağım ???
Hamilelik testini yaptıktan 3 gün sonra müthiş bulantılar başladı :))) 

Buna öyle sevindimki hamileliğim boyunca en nefret ettiğim koku sigara kokusu oldu.Allahtan başka bir şey istesem bu kadar olmazdı.

Umarım sizde benim kadar şanslı olursunuz da miğde bulantılarından sigara içmezsiniz. bebe

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

google'dan hamilelik ve sigara diye aradığımda çıkanlardan ilk sizin yazdıklarınızı okudum. 9 yaşında bir kızım var. Şimdi ikinciyi istiyoruz Allah nasip ederse. Hamile kalmadan önce bende sizin gibi düşünüyordum, asla bırakamam diyordum. çok abartmamak şartıyla düşündüğüm gibi de oldu. Hamileyken sigara içtim. Ama bazı geceler hüngür hüngür ağlardım kendimle başbaşa kalınca. Herkes "ama hamilesin neden içiyorsun, yazık değil mi bebeğine" türünde yorumlarıyla beni daha da bunalıma sürüklüyorlardı. Benim bebeğimi benden çok düşünen olabilir mi? Ben bilmiyor muyum ne kadar kötü bir şey yaptığımı? Bunun vicdan azabı mahvediyor insanı. Ama maalesef tamamen bırakamadım hiçbir zaman. Hala çok pişmanım. Çok şükür ki kızım zamanında ancak biraz düşük doğum ağırlıklı doğdu. Şu anda çok sağlıklı bir çocuk. Ya öyle olmasaydı ben ne yapardım bilmiyorum. Bir anne için çocuğunun sağlığını bilerek bozmaktan daha acı ne olabilir? Dediğim gibi şimdi ikinci bebeği düşünüyoruz (test yaptırmadım henüz ama belki de hamileyim) Ve ben yine sigara içiyorum. Her bulduğum fırsatta Allah'a yalvarıyorum, beni bundan kurtarması için. Umarım sizin gibi bende bulantıdan kendime gelip de sigara içemem inşallah. Biliyorum sadece istemek yetmiyor bırakmak için ama olmuyor işte. Aynı vicdan azabını yeniden yaşamak istemiyorum. Hem de ilk hamileliğimden haliyle yaşım daha büyük (37). İnsülin direncim yüksek, kiloluyum ve tehlikeli sınırlarda olmamak üzere tansiyon ilacı kullanıyorum. Yazınızı okumak bana ümit verdi. Allah yardımcım oldum, hepimizin yardımcısı olsun. Sevgiler ARZU

ANNECİK dedi ki...

Sevgili Arzu,öncelikle ilgine teşekkür ederim.Aynı sorunları yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum bunların tek nedeni biliyoruz ki kilo fazlamız.Şekeri düzenli hergün yürüyüşle kontrol altına alabilirsin(bununla ilgili yazıma bakmanı isterim)ancak tansiyon ve sigara birbiriyle bağlantılı.Neticede bu olumsuzlukları doktor kontrolüyle bertaraf etmeye çalış derim.Umarım sorunsuz bebeğini kucağına alırsın.

Sevgilerimi yolluyorum sana.