ÇOCUKLARINIZ SİZİN ÇOCUKLARINIZ DEĞİL...
ONLAR KENDİ YOLUNU İZLEYEN HAYAT'IN OĞULLARI VE KIZLARI...
SİZİN ARACILIĞINIZLA GELDİLER AMA SİZDEN GELMEDİLER...
VE SİZİNLE BİRLİKTE OLSALARDA SİZİN DEĞİLLER..

HALİL CİBRAN

Bumerang - Yazarkafe

14 Kasım 2013 Perşembe

Beslenme Çantasını Nasıl Hazırlıyoruz ?

Bu konuyu okulların açıldığı hafta yazmayı çok isterdim ancak ilkokula yeni başladığımız için biraz tecrübe edip, deneyimlerimizi sonradan paylaşmayı uygun buldum.
Belki bundan sonrası için, mesela gelecek yıl okula başlayacaklara fikir olabilir düşüncesiyle bloga ekliyorum.

- Beslenme çantasına neler konulur? 
- Belli bir çizelge olucak mı? 
- Çocuk artık yanında olmadan yemeğini yiyecek mi? 
İlk günler kafamızda ki sorulardı...

Sağolsun öğretmenimiz ikinci haftada bir liste hazırlayıp velilere dağıttı.



Öncelikle koku yapmayacak, yiyecekleri sağlıklı bir şekilde muhafaza edecek beslenme kabı almak gerekiyordu.
İlk günlerin tecrübesizliği ile aceleyle gördüğümüz ilk beslenme kabını aldık.Ancak bunun sağlıklı bir plastik olmadığını içini açınca anladık ve onu bir köşeye ayırdık :/

Sonrasında aşağıda gördüğünüz modelde bir beslenme kabı bulduk.Yalnız İpekcik kapağını açmada biraz zorlandığı için şimdilik bunu da kullanmaktan vazgeçtik.



En son aşağıdaki modelde karar kıldık,boyutları itibariyle beslenme çantasına kolay giren,koku yapmayan, açılması kolay olan buna ek olarakta iki gözlü küçük bir tane saklama kabı aldık ki bu da şu an fazlasıyla iş görmekte.değişim yaparak kullanıyoruz.



İpekcik sabahtan etüde gidiyor öğleden sonra okuluna geçiyor. Sabah saatlerinde koyacağım yiyeceklerin öğlene kadar ağırlaşmayacak yiyecekler olmasına dikkat etmem gerekiyor.Malesef çalıştığım için bunu sağlamam mümkün olmadı.

Sağolsun canımın içi anneciğim tıpkı bebeklikten bu güne yaptığı gibi imdadımıza yetişti.

Her hafta yemeklerini yapıp öğlen saatinde taze taze kızıma götürüyor.Şimdilik bu sorunu böyle çözdük çok şükür.

Beslenme programıyla birlikte kurallarımız var, bu liste bize çok yol gösterdi.Mataradaki sudan, sıra üstüne serdiğimiz örtüye kadar neler yapmamız konusunda fikir verdi.Öğretmenimizin geçmiş yıllarda edindiği tecrübeler ile hazırlanmıştı belli ki.
Fikir olması açısından görüntüledim, incelemenizi tavsiye ederim.


Aşağıdaki fotoğrafta kızım için hazırladığım bir beslenme örneğini görüyorsunuz.
Porsiyonu iyi ayarlamak gerekiyor, sonradan bazı çocuklar yemeklerini bitiremediği için suçluluk duyuyor.Kimisi evden tok geliyor, kimisi etüdden...
Zaman içinde bu ayarı yapmayı öğreniyorsunuz.Beslenme kabını açma esnasında yere dökülmesin diye bazen folyo bezende streç film kullanıyorum.


Meyveleri kabuklu ya da soymadan koyduğumda küçük hanım "vakit kalmadı" diye yemeden eve getiriyordu.
Bunu da meyve salatası yaparak hallettik.Tabi gene anneannenin elinden...



Elbette bahsettiklerim bir gün değil iki gün değil hafta içi hergün düşünmeniz gerekiyor.Bütün bir yılımız böyle geçecek.
Bu arada anneler arasında verilen tüyolar işe yarıyor.
Mehtap Hanım'dan rica ettim sağolsun o da beni kırmadı.Örneği  kullanmama izin verdi.Kendisine buradan teşekkür ederim.Geçen hafta serbest günde beslenmemizi onun yaptığı gibi hazırladım.Taze simit ve ayran aklıma gelmemişti mesela...


Şayet sizde diğer annelere fikir vermek ve bu yazıya katkı sağlamak isterseniz, çocuğunuzun beslenme kabını fotoğraflayıp annecik35@hotmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Yüreği anne şevkati ile çarpan herkese sevgilerimle.♥♥♥

4 yorum:

anne kaleminden dedi ki...

sevgili annecik, benim kızım da bu sene 1.sınıf ve sabahları etüde gidiyor. beslenmesini ya akşamdan ya sabahtan hazırlamak zorundayım çünkü öğlen götürme imkanım yok. bu yazın bana çok hitap etti, ben de kendi blogumda benzer temalı bir yazı yayınlamayı düşündüm :) çünkü gerçekten en başlarda insanı strese sokan zor bir konu. beslenme kabı seçiminden suluk seçimine insan çok kararsız kalıyor, eline sağlık :)

ANNECİK dedi ki...

Çok teşekkür ederim ilginize.Strese girdiğimiz konusunda sizinle hemfikirim.:))

Bende sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim.Yazınızı merakla bekliyorum Sevgili Anne Kaleminden.

Adsız dedi ki...

Merhabalar, ilk fotoğrafta paylaştığınız ve kızınızın kapağını açmakta zorlandığını soylediğiniz beslenme kabını nereden aldınız acaba?

ANNECİK dedi ki...

Merhaba o beslenme kabını sürekli alışveriş yaptığım kırtasiyeci İstanbul'dan getirtmişti, eğer isterseniz yerini sorabilirim sizin için.