ÇOCUKLARINIZ SİZİN ÇOCUKLARINIZ DEĞİL...
ONLAR KENDİ YOLUNU İZLEYEN HAYAT'IN OĞULLARI VE KIZLARI...
SİZİN ARACILIĞINIZLA GELDİLER AMA SİZDEN GELMEDİLER...
VE SİZİNLE BİRLİKTE OLSALARDA SİZİN DEĞİLLER..

HALİL CİBRAN

Bumerang - Yazarkafe

22 Mart 2014 Cumartesi

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ KORUMA ALTINA ALIN

LINE’da kullanıcı bilgi ve görüşmeleri 3G, 4G ve Wi-Fi dahil tüm ağlarda şifreleniyor!

Whatsapp’ın Facebook’a satılmasıyla birlikte kişisel bilgilerinin güvenliğinden endişe eden birçok kullanıcı alternatif uygulamalara yönelmeye başladı. Bu uygulamalar arasında öne çıkanlardan birisi de LINE. Uygulamada kullanıcı bilgi ve görüşmeleri 3G, 4G ve Wi-Fi dahil tüm ağlarda şifreleniyor.   LINE’ın iç denetim yönetimi alanında üç uluslararası sertifikaya (SOC2, SOC3 ve SysTrust) sahip olan ilk mobil mesajlaşma uygulaması olması da güvenlik standartlarına verdikleri önemin bir kanıtı niteliğinde.

Telefon Numaranızı Gizli Tutun

LINE’da kendinize özel bir ID belirleyerek telefon numaranızı kimselere vermeden iletişim kurabilirsiniz. Sizi LINE ID’nizi kullanarak ekleyen kişiler telefon numaranızı göremezler. LINE ID’nizi belirlemek için Diğer/Daha Fazlası > Ayarlar > Profil menüsünü kullanabilirsiniz.

Telefon numaranıza sahip kişilerin LINE arkadaşları listesine otomatik olarak eklenmek istemiyorsanız “Başkalarının Eklemesine İzin Ver” seçeneğini kapatabilirsiniz. Böylece sizi sadece LINE ID’nizi paylaştığınız kişiler ekleyebilir.



Tanımadığınız Kişilerin Sizi Rahatsız Etmesine Engel Olun

Anlık mesajlaşma uygulamaları kullananların korkulu rüyalarından birisi de yanlışlıkla alakasız bir mesajlaşma grubuna eklenmektir. LINE’da tanımadığınız kişilerin bulunduğu bir grup sohbetine davet edildiğinizde grupta bulunan kişiler telefon numaranızı göremiyor.

Tanımadığınız bir kişi size mesaj attığında LINE otomatik olarak  “Ekle”, “Engelle” ve “Şikâyet et” seçeneklerini sunuyor. Eğer size mesaj gönderen kişiyi tanımıyorsanız kolayca engelleyebiliyorsunuz.



Telefonunuz Yanınızda Olmasa Da Mesajlarınızı Koruyun

Yazışmalarınızı meraklı gözlerden korumak için LINE’a şifre koyabiliyorsunuz. Diğer/Daha fazlası > Ayarlar > Gizlilik ayarlarından “Şifre Kilidi”ni kullanarak LINE’ın her açılışta şifre sormasını sağlayabiliyorsunuz.



Ayrıca “Sohbet Odası Ayarları”ndan tüm sohbet geçmişinizi ve sohbetler içerisinde paylaştığınız tüm dosyaları tamamen silebiliyorsunuz.

Bir arkadaşınız LINE’dan size mesaj yazdığında bildirimin ekranda mesaj okunacak şekilde belirip belirmemesi ile ilgili ayarlarınızı da istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz. Bildirim ayarlarında yer alan “Önizleme göster” seçeneğini kapattığınızda, yeni bir mesaj geldiğinde ekranda gelen mesaj yerine “Bir mesajınız var!” yazısı görünüyor.



Paylaşımlarınızı Gizleyin

LINE’ı rakiplerinden ayıran bir diğer özelliği de ileti, fotoğraf, video, bağlantı gibi paylaşımların yapılabildiği, sosyal medya yapısına sahip Timeline ve Home özellikleri. LINE’daki Timeline ve Home hareketlerinizi yalnızca arkadaşlarınız görebiliyor. Ancak burada da iletilerinizin kimler tarafından görüntülenebileceğini belirleyebiliyorsunuz.

Timeline’ınızda paylaşmak istediğiniz iletinizi hazırlarken alt menünün en sağında bulunan “Kişiler” sembolüne tıklayarak iletinizin gizlilik ayarlarını yapabilirsiniz.



Nerede, Ne Zaman İsterseniz Güvenle Konuşun, Mesajlaşın!

LINE'ı tüm akıllı telefonlarda (iPhone, Android, Windows Phone, Blackberry, Nokia), tabletlerde ve hatta bilgisayarınızda bile kullanabilirsiniz.

Kullandığınız cihaza uygun LINE indirmek için: http://line.me/tr/download
Bir boomads advertorial içeriğidir.
-->

14 Mart 2014 Cuma

Çocuklarda Öksürük Azaltma Önerileri


Aileler için sıkıntı verici bir durum, özellikle uyku esnasında çocuğunuzun sürekli öksürüyor olması üzüyor insanı.

İpekcik bir kaç gündür öksürüyor.O kadar dikkat etmemiz, korumamız bazen işe yaramıyor.Daha fazla ilerlemesin diye anneannemiz doktora götürdü ilaçlarımızı düzenli kullanıyoruz fakat gelin görün ki gece oldu mu gene ortaya çıkıyor.

Tıp doktoru değilim, sadece anneyim.Onun daha rahat uyuması, dinlenmesi ve rahatsızlığının çabuk geçmesi için ister istemez araştırma halindeyim.Size önerilerimde bu yönde olucak.Denediğim ve etkili olduğunu düşündüğüm şeyler.

Ben geniz akıntısına bağlı olarak bol bol ılık su öneriyorum sizlere (hatta uyku arasında bile uyandırarak).Bunun dışında herkesce kullanılan "viks"  ilacını ayak tabanlarına uygulayıp çorap giydiriyorum.Birkaç kere denedim ve çok faydasını gördüm.Hafifce burun deliklerine ve boğaz kısmına da sürmeyi ihmal etmiyorum.

Öksürüğün gidişatına göre bu yöntemi gece belli aralıklarla tekrar ediyorum.

Bunların dışında balın öksürüğe birebir olduğu hep söylenir.
Bal ve karabiber, bal ve zencefil ancak bunlar yetişkinlere uygun, özellikle zencefilin çocuklara verilmesinin doğru olmadığını okumuştum.
Pekmez ve eritilmiş tereyağ karışımı da hep söylenir ancak sıcak tüketilmesi gerektiği için bu da çocuğa uygun olmuyor.

Umarım sizde bu yöntemin faydasını görürsünüz.
Sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle...

12 Mart 2014 Çarşamba

HAYAL - İELEV - GERÇEK!

"Hayal ile Gerçek Arasında İELEV Vardır" sloganıyla eğitim veren İELEV çocuklarınızın hayallerini destekliyor. Yeteneklerini İELEV'de keşfeden öğrenciler; daha başarılı, daha özgür, daha mutlu oluyorlar. Üstelik İELEV artık Lisesini de açarak Eğitim Çemberini Tamamladı. İELEV Özel Lisesi Almanca, İngilizce, Türkçe eğitim verecek



Aydınlık Bir Gelecek İçin Köklü Eğitim
İELEV Eğitim Kurumları, İstanbul Erkek Lisesi’nin sarı siyah geleneğinde ve çizgisinde, sürekli gelişimi ilke edinir. Sarı Siyahlı olmayı hissetmek; yardımlaşma ve dayanışma bilincini de beraberinde getirir. Akademik mükemmelliği hedefleyen, mücadele ruhuna sahip, adil, çağdaş ve ulusal kültüre sahip çıkan, saygılı, yardımsever, farklılıkların zenginliğinin bilincinde, dürüst, yardımsever ve bilinçli öğrencilerimize inanıyoruz, onlar dünyayı daha güzel bir yer haline getirecekler.

Çok Kültürlü, Çok Dilli, Dünya Vatandaşları
Okulumuzda, anadil ile birlikte Almanca ve İngilizce sistem bütünlüğü içerisinde ele alınır. Eğitim anlayışımızda, öğrendiklerimizi “yaşatarak“ yaşamla ilişkilendirmek esastır. Dili öğrenirken, o dile ait kültürel unsurları da aynı şekilde yaşatırız. Dünya nüfusunun yarısından fazlasının birden fazla dil bildiği gerçeğinden hareketle, öğrencilerimize Almancadan sonra öğrenilen İngilizcenin ne denli kolay öğrenildiği avantajını yaşatıyoruz.

Yaparak - Yaşayarak Öğrenme
Günümüzde, bireylerin gelişmiş düşünme becerilerine sahip olması önem taşımaktadır. Bu durum eğitimde öğrencilerin kendi öğrenme sürecinde aktif rol aldıkları bir ortam ihtiyacını doğurmaktadır. Farklı yetenek ve becerilere sahip öğrencilerin kendilerini tanıyarak keşfetmelerine imkan tanıyan yaklaşımımızla öğrencinin “öğrenmeyi öğrenmesi”ni sağlayarak aslında tüm hayatı boyunca bilgiye erişme, anlama, yorumlama ve kullanma yönünde becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz.

Mutlu ve sağlıklı çocuklar
Öğrenci mutlu olmak için, kendi özgün kimliğini oluşturmalı, kimlik kazanmalı, sürdürebilir ruhsal esenliğe sahip olmalıdır. Bu çerçevede İELEV’de, öğrenciye zorlandığında (akademik olabilir-sosyal olabilir, dönemsel olabilir, duygusal olabilir) bunu çözebilme iradesi ile kendini yönetebilecek “kimlik ve kişilik” yönetimi kültürü kazandırılır.

İELEV Özel Lisesi ve GIB Programı

GIB (Gemischtsprachiges International Baccalaureate) Diploma Programı ile dünyadaki tüm üniversitelere kabulde önemli ayrıcalıklar kazanacak olan mezunlarımız, her zaman bir adım önde olacaklar.



İELEV Eğitim Kurumları, 12 yıllık zorunlu eğitim sürecini tamamlayacak şekilde 2014-2015 eğitim-öğretim yılında lisesini açıyor. İELEV Özel Lisesi’nde öncü olma kararlılığıyla, bütünlük ve devamlılık anlayışı içinde GIB (Gemischtsprachiges International Baccalaureate) Diploma Programı benimseniyor.

GIB Programı: İELEV Özel Lisesi’nin benimsediği GIB Programı yurtdışında birçok okulda, Türkiye’de de sadece Ankara’daki Alman Konsolosluk Okulunda sürdürülüyor. İELEV Özel Lisesi öğrencileri araştıran, sorgulayan, eleştirel bakabilen, bireysel özelliklerini dikkate alarak yaratıcılıklarını geliştiren; sanatı, müziği ve sporu yaşamın vazgeçilmezi sayan gençler olarak hayata atılmalarına yardımcı olacak GIB Programı’nın birer parçası olacak.İELEV Özel Lisesi biri Türk, biri Alman olmak üzere iki yöneticili idari yapıya sahip olacak. Diğer okullarda olduğu gibi, İELEV Özel Lisesi’nde de Almanca ve İngilizceyi ana dili gibi konuşan, uluslararası deneyime sahip, yetkin bir öğretmen kadrosu bulunuyor.

Dünya ile uyum için çok dilli Eğitim: Almanca ve İngilizce yürütülen hazırlık sınıfları ile başlayacak lisede eğitim anlayışının vazgeçilmez unsuru olan teknoloji, bilime ulaşmada bir araç olarak kullanılmaya devam edecek. İngilizce ve Almanca, hazırlık sınıflarında ağırlıklarına göre ayrılarak, 18+8 saat; sonraki sınıflarda 4-8 saat arasında okutulacak. Branş dersleri ise, GIB Programı’nın gerektirdiği şekilde İngilizce, Almanca ve Türkçe verilecek. (Örneğin Matematik İngilizce, Biyoloji ise Almanca anlatılacak). Seçmeli Yabancı Dil Programı içinde ise Çince, Rusça ve İspanyolca seçenekleri olacak.

Detaylı bilgi almak için tıklayın.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
-->