ÇOCUKLARINIZ SİZİN ÇOCUKLARINIZ DEĞİL...
ONLAR KENDİ YOLUNU İZLEYEN HAYAT'IN OĞULLARI VE KIZLARI...
SİZİN ARACILIĞINIZLA GELDİLER AMA SİZDEN GELMEDİLER...
VE SİZİNLE BİRLİKTE OLSALARDA SİZİN DEĞİLLER..

HALİL CİBRAN

Bumerang - Yazarkafe

29 Ekim 2012 Pazartesi

BAĞIMSIZLIĞIMIZ,HÜRRİYETİMİZ,CUMHURİYETİMİZ KUTLU OLSUN

Yok unutmadım elbet ancak fırsat bulabildim.Saatler  henüz 24.00'ü göstermedi hala vaktimiz var. :))
Daha nice 89 seneler görelim hep birlikte.Allah esaret altında günleri bir daha yaşatmasın bizlere.
Emekleri unutulmayan büyüklerimiz,yurttaşlarımız,kadınlarımız,çocuklarımız ve halkın yürekten inandığı örnek insan,iyi bir komutan-devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk hepinizin ruhları şaad olsun.

Hiç tanımadığımız birinden,komşumuzdan ya da bir arkadaşımızdan ufak bir yardım gördüğümüzde bile minnet duyarken-teşekkür ederken-buna karşılık vermeyi planlarken; 
sizlerin emeklerine tepkisiz kalmak mümkün mü??
Hatırlamamak mümkün mü??
Anmamak mümkün mü??


24 Ekim 2012 Çarşamba

♥♥♥ Kurban Bayramınızı Kutluyoruz ♥♥♥


 
Büyüklerimizin ellerinden,küçüklerimizin gözlerinden öpüyoruz. 
 
Allah herkese sevdikleri ile daha nice bayramlar nasip etsin.

22 Ekim 2012 Pazartesi

Bu Dünürler Size De Tanıdık Gelecek!



Evli olan herkes, kendi annesiyle eşinin annesinin arasındaki çekişmeyi çok iyi bilir! Alttan alttan laf sokmalar, birbirleriyle rekabet etmeler, gözlerini devirerek imalı bakışlar... Vanish yeni kampanyası için çektiği videoda, dünürlerin bu tip komik atışmalarını çok iyi anlatmış! Yukarıdaki videoda birbirini çekemeyen bu iki dünürü siz de izleyebilirsiniz.

En çok sevdiğim şeylerden biri de, dünürlerin söylediklerinin yanı sıra aklından geçenleri de duyabilmemiz... Birbirleri hakkındaki gerçek düşünceleri, videoya büyük ölçüde mizah katmış. Oyuncuların mimikleri de bir o kadar iyi! Parodi tadındaki bu video çok konuşulacağa benziyor.

Üstelik Vanish’in Facebook hayran sayfasında, bu video ile bağlantılı bir aplikasyon da yer alıyor. http://bit.ly/omurbiterdunurgitmez adresine giderek ileride nasıl bir dünür olacağınızı öğrenebilir, pespembe bir çamaşır makinesi kazanma şansı yakalayabilirsiniz!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

21 Ekim 2012 Pazar

Durum Raporu



Herkese öncelikle sıcacık bir Merhaba yolluyoruz.
Gene epey ara verdik.

Malum koşuşturmalar okul telaşı geçen hafta sınıfça okul bahçemizde piknik yaptık, 
hem de yeni velilerle tanıştık.

İpek Hanım sınıf arkadaşları için muffin yaptı.
Ben sadece malzemeleri hazırladım.

Karıştırması,kalıplara dökülmesi ve fırına verilme aşaması herşeyi kendi yaptı. :))




Bir aydır uğraştığımız ikinci dişimiz nihayet çıktı.
İlki kadar kolay olduğunu söyleyemeyeceğim bu sefer İpek Hanım bizi epey yordu.
Arkadan gelen ikinci dişe rağmen bir türlü çektirmedi süt dişini...
Bugün-yarın derken epey zaman kaybettik.

Dişçimiz Sebahat Hanımın desteğiyle anneanne kucağında 
40 dk.da çıkarttık.

Ağlama ve dil dökme faslı detaylarına girmiyorum. ://
Sonuçta kahramanlık belgesi aldık ama...


Tabii diş çıkarma sonrası hediyelerin 
kabulu hala devam ediyor.
Bu çantayı LCW' den kendi seçti.


Veeee yaklaşan Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları...
İpek Hanım bu şiiri okuyacak.
Çoktan ezberledi.
Biz hazırız yani bekliyoruz...



16 Ekim 2012 Salı

Prima Uyku Günlükleri


Bebeğiniz ilginç pozisyonlarda uyuyorsa Prima’nın size iyi bir haberi var!


Prima Uyku Günlükleri uygulamasıyla bebeğinizin sıra dışı bir pozisyonda uyurken çekilmiş fotoğrafını süsleyip daha eğlenceli bir hale getirerek ödüller kazanabilirsiniz! Prima Aktif Bebek, bebeğinizi sızıntıya karşı güvenle korur ve ne şekilde olursa olsun, rahat uyumasına yardımcı olur.



Prima Uyku Günlükleri, Facebook Prima Dünyası’nda sizleri bekliyor!

Prima Uyku Günlükleri

www.facebook.com/PrimaDunyasi

Bir bumads advertorial içeriğidir.

5 Ekim 2012 Cuma

Annelerin 1 Numaralı Tercihi Dalin 29 Yıldır Yanınızda!



Dalin

Annelerin 1 numaralı tercihi ve çocukların en sevdiği şampuan olan Dalin, özel geliştirilmiş göz yakmayan formülü ile bebeklerin hassas ciltlerini kurutmadan saç ve saç derisini temizlerken, sevilen kokusuyla banyo saatlerini keyifli anlara dönüştürüyor.

Dalin şampuan hipoalerjeniktir ve dermatolojik olarak test edilmiştir. Alkol, paraben ve SLS içermez.

Dalin ile mutlu banyoların sırrını keşfedin…

www.dalin.com.tr
www.facebook.com/dalinbebekbakim

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Hamilelikte İnsülin Kullanımı ve Bir Annenin Yaşadıkları

Hamilelik Şekeri ile ilgili yaşadıklarım ve sizinle paylaşımım üzerinden seneler geçti.
Bu yazı zaman içinde öyle ilgi gördü ki hala blogun en çok okunan yazılarından biri.
Zaten amacımda buydu aynı dertten muzdarip annelere yardımcı olmak, yol göstermek neler hissettiğimi anlatmaktı. 

İşte Nilda Hanımla tanışmamızda bu yazı sayesinde oldu.Kendisini tanıdığıma çok memnun oldum, bebeğiyle iyi haberlerini sonunda aldım.

Onun Hamilelik Şekeri Hikayesi benimkinden farklı seyretti. İnsülin kullanmak zorunda kaldı.Hamilelik esnasında İnsülin kullanımı kabus değil elbet ancak son çare olduğu da unutulmamalı. 

Peki Nilda Hanım neler yaptı, neler yaşadı ? derseniz bundan sonrasını onun mektubundan dinleyelim derim.

Merhaba arkadaşlar,

Sizinle, başıma gelen ve internetten araştırmalarımda çok az bilgi bulabildiğim gebelik şekeri ile ilgili yaşadıklarımı paylaşmak ve bu konudan muzdarip olanlara bir nebze ışık tutmak istiyorum,ne kadar ihtiyacım olmuştu o zamanlar birazcık da olsa bilgi kırıntısına..

Hamilelikten önce şeker sıkıntım yoktu ve hamileliğimde gayet yolunda gidiyordu,hatta herkeste olan mide bulantısı bile bende çok rahatsız edici olmamıştı..derken,şeker yüklemesi zamanı geldi ilk 50 gr lık yüklemede 165 çıkmıştı şekerim,doktorum 100 gr lık yüklemede normal çıkabilir dedi umutlandım..100 gr lık ta da değerlerim 160-180 aralığında çıkınca resmen gebelik şekeri tanısı kondu.çok moralim bozuldu tabi, ne ile karşı karşıya olduğumu bilmiyordum..
doktorumunda eminim benim gibi çok hastası olmuştur ama o da beni yeterince rahatlatamadı ve doktor değiştirdim..sonra dahiliye doktoruna gittim,diyet ve sporla çok gebe kadının bunu hallettiğini öğrendim..sevindim çünkü insülin, benim gibi kan aldırırken bile bakamayan bir insan için oldukça zor kabullenebileceğim bir fikirdi..vee diyetisyene gittim güzel bir liste hazırladık(tabi hamilelere özel bir liste,bu arada sakın başkalarından duyma listeleri uygulamaya kalkmayın,çünkü sizin kilo ve boyunuza göre özel bir liste hazırlanıyor,herkesinki farklı yani) hiç eksiksiz birgün bile sapmadan yada kaçamak şeyler atıştırmadan listeme uydum artı hergün olmasada yarım saat yürümeye gayret ettim ama olmadı olmadı..benim şeker inatçı çıktı..hergün aç karınla,kahvaltı,öğle ve akşam yemeklerinden 1 saat sonra şekerimi ölçtüm hep yüksekti.
Baktım olmayacak,endokrin doktoruna gittim o da diyet listemde düzenleme yapılmasını ve bunu birkaç gün deneyip olmazsa insüline başlamamız gerektiğini söyledi..listemide düzenlettim ve yine olmadı..derken malum olay insüline başladım,o iğneye bakamayan ben nasıl batıracaktım kendime dünyam yıkıldı..sonra tüm her şeyi aldık,önce iğne boyu beni rahatlattı,o kadar küçük ki..eşim beni yüreklendirmek için önce kendine batırdı iğneyi(tabi insülinsiz)aa buna mı taktın kafayı hiç hissedilmiyor deyince yüreklendim..sonra vurdum kendime insülini hakikaten korkulacak bir şey yokmuş,bozuna uzatmışım süreci..bebeğimden başka kimse bunu bana yaptıramazdı sanırım..anneliği ve bebeğime bir şey olmasın korkusunu o zamanlar çok daha yoğun yaşadım..derken,günde 3 kere vuruldum,küçük dozlarla başladık ve hergün arttıra arttıra şekerim uygun seviyelere gelene kadar yükselttim..öğle ve akşamı düzenledim ama sabah şekerimi hiçbir zaman düzenleyemedim..sabahları düzenlemek daha zormuş birde artan gebelik hormonlarını düşünürsek yetişemedim sabahların hızına..fakat ne kadar düşüremesemde belli bir seviyede tutmayı başardım..tabii bu arada şekeri düzenleyemeyenlerin kötü seneryolarını falan okuyup iyice keyfim kaçıyordu..ama Allahıma çok şükürler olsun ki korktuğum gibi olmadı,diyetime uymanın ve vurulduğum insülinlerin karşılığını aldım ve sağlıklı,hiçbir sorun yaşamadan tatlı kızımı kucağıma aldım ve şimdi bebeğim 4 aylık ikimizde iyiyiz çok şükür.

Hala ara sıra şekerimi kontrol ediyorum ve normale döndüm..tabii hamileliğimin son 2,5 ayında yiyemediğim birçok şeyin acısısını çıkarıyorum ama biliyorum ki hayatımın geri kalanını dikkatli geçirmeliyim,çünkü hamilelikte çıkan bu şeker bir uyarı,vücudun yatkınlığı var demek ki şeker hastalığına..her ne kadar korkulacak bir şey olmasada inşallah ömrümün sonuna kadar insülin kullanmak zorunda kalmam..umarım aydınlatabilmişimdir sizleri arkadaşlar..siz diyetinize uyun,insülin kullanıyorsanız bile diyetinize harfiyen uyun Allah size yardım ediyor..hepinize sağlıkla bebişlerinizi kucaklarınıza almanızı diliyorum..

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

**Zaman ayırıp yaşadıklarını bizimle paylaştığı için kendisine çok teşekkür ediyor , en içten sevgilerimi yolluyorum.


1 Ekim 2012 Pazartesi

BEBEK GÜVENLİK KAPISI


Buradaki yazıda size söz verdiğim gibi İzmir'e ilk gidişimde bebek için yaptırdığımız güvenlik kapısını görüntüledim.Modeli babacığım çizdi ve marangoza yaptırdı.

Aslında mobilya işiyle hobi olarakta ilgilenmekte.Çiziyor,kendisi kesip montesini yapıyor.Tabii bunun için vakit gerekiyor.

O dönemde İpek Hanım yeni yeni emeklediği için vakit kaybetmeden yaptırmayı uygun görmüştük çünkü merdivenler bebek için her zaman tehlike.
Sonradan da sökmedik gelen misafirlerin çocukları içinde kullandığmızı söyleyebilirim.

Fikir olması açısından ekledim görselleri.Hazır modeli içinse henüz okumadıysanız buradaki yazıma bakabilirsiniz.