ÇOCUKLARINIZ SİZİN ÇOCUKLARINIZ DEĞİL...
ONLAR KENDİ YOLUNU İZLEYEN HAYAT'IN OĞULLARI VE KIZLARI...
SİZİN ARACILIĞINIZLA GELDİLER AMA SİZDEN GELMEDİLER...
VE SİZİNLE BİRLİKTE OLSALARDA SİZİN DEĞİLLER..

HALİL CİBRAN

Bumerang - Yazarkafe

12 Ocak 2014 Pazar

Sayılar Albümü Hazırladık


Doğal sayıları daha iyi tanıma ve öğrenebilme adına sayılar albümü oluşturduk.

0'dan 10 'a kadar her sayı için ayrı ayrı A4 boyutunda, sayıyı tanımlayıcı görsel eşliğinde karton üzerine yapıştırarak ve de mümkün olduğunca öğrencinin kendi el emeği ile yapılmış bir ödevdi amacımız.


Elbette daha küçük oldukları için aileler eşliğinde "ödev nasıl yapılır?" tarif ettik, boyattık, sonra tek tek kesmesini sağladık.


Bir hafta süremiz vardı.Ödevlerden kalan zaman içinde yetiştirmek biraz zaman aldı.Kullanacağımız görseli kızım kendi seçti ve karar verdi.Ben mantar üzerinde nokta ya da sepet içinde meyve kullanalım dedim ancak son kararı öğrenci verdi.


Sonuçta böyle bir albüm çıktı ortaya.


Hakikaten kolay değilmiş 1. sınıf, bir yandan okuma-yazmayı öğrenme çabası diğer yandan ödevler artı performans ödevleri arka arkaya geldi.

Kendim dahil çalışan anne- babalara kolaylıklar ve sabır diliyorum.




5 Ocak 2014 Pazar

O Küçük Kız Hala Gülümsüyor... Yalnızca Siz Duymuyorsunuz!

Mobil teknolojileri gençler her zaman daha yoğun kullanmış ve faydasını daha çok görmüştür. Ta ki 1 Ekim 2013’e kadar... TENA tarafından gerçekleştirilen yaşlılara özel sosyal sorumluluk projesinde, mobil ve internet teknolojileri, yaşlılarımızı mutlu etmek ve onlara unutulmaz bir gün yaşatmak için kullanıldı. Dünya Yaşlılar Günü’nde tüm Türkiye’nin sesini huzurevlerindeki yaşlılara ulaştırmak ve onları hatırlamamızı sağlamak için, dünyanın lider yaşlı ve hasta bezi markası TENA tarafından bir interaktif banner kampanyası gerçekleştirildi.

Gün boyunca www.hurriyet.com.tr ‘deki bannerlarda ve www.herzamangenc.com ‘da gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesinde; mobil teknolojinin gücü, internaktif bir video banner ile mutluluğa dönüştürüldü. Sabahtan akşama kadar yayınlanan reklam bannerlarına tıklayanlar, açılan ekrana cep telefonu numarasını girerek, saniyeler içinde çalan telefonlarının diğer ucunda bir huzurevi sakininin sesini duydular ve dünya yaşlılar gününü kutladılar.

Bu sürpriz kutlama kampanyasının iç ısıtan görüntülerini izleyince, kendinizi bir huzurevinde ya da bir aile büyüğünüzü ziyaret yolunda bulmanız kuvvetle muhtemel.


Bu kampanya, bir taraftan huzurevlerindeki yaşlılarımızı 1 Ekim boyunca aldıkları telefonlarla mutlu ederken, diğer taraftan 12 Kasım günü ödül töreni yapılan Mediacat Felis Ödülleri’nde 2 dalda aldıkları yaratıcılık ödülleri ile hayatlarındaki en özel anlardan birini yaşatmış oldu: http://www.herzamangenc.com/11/en-yaratici-dijital-sosyal-sorumluluk-projesi/

Siz de bu sosyal sorumluluk kampanyasına destek olmak ve huzurevlerini aradığımızda yaşlılarımızın yüzlerinde yaratabileceğimiz mutluluğu etrafınızdaki kişilere anlatmak için kampanya videosunu #bukızıgüldür hashtagi ile paylaşabilirsiniz.

Bir boomads sosyal sorumluluk içeriğidir.