ÇOCUKLARINIZ SİZİN ÇOCUKLARINIZ DEĞİL...
ONLAR KENDİ YOLUNU İZLEYEN HAYAT'IN OĞULLARI VE KIZLARI...
SİZİN ARACILIĞINIZLA GELDİLER AMA SİZDEN GELMEDİLER...
VE SİZİNLE BİRLİKTE OLSALARDA SİZİN DEĞİLLER..

HALİL CİBRAN

Bumerang - Yazarkafe

6 Temmuz 2008 Pazar

GÜNÜN SÖZÜ...

Bir Maya atasözü derki...
"Dünyanın geleceği bir bebeğin içinde yatar. Anne bebeği kendisine yakın tutmalıdır ki, bebek kendi iç dünyasını bilebilsin. Babası ise onu o kadar yüksek tepelere çıkarmalıdır ki, bebek dünyanın nasıl bir yer olduğunu anlayabilsin. "

BEBEKLERDE PİŞİK SORUNU...


Kızım 14 aylık oldu...Bugüne kadar ciddi anlamda bir kez pişik sorunu yaşadım.O da ilaç kullanmamız gerektiğinde oldu.Sık kaka yapan ya da ilaç kullanan bebeklerde pişik problemiyle daha fazla karşılaşılıyor.Bebeklerin cilt yapıları hassas,o nedenle pişiğe başlangıcında müdahale etmek en iyisi yoksa pişik ilerlerse geçmeside o kadar zaman alıyor...
Bu sorunla başı dertte olan anneler için birkaç önerim olacak...Pişik olan bebeklerin altı çok sık değiştirilmeli ve havalandırılmalı..Hava almasını engelleyen sıkı bezler kullanılmamalı...Sabun cildi kurutacağından sabun kullanmadan ılık duru suyla her seferinde yıkamak işe yarıyor...Ya da ıslak pamuklu bezle silebilirsiniz...Alkol içerikli ıslak mendiller ile temizleme işlemini bir süre yapmayın yani pişik geçene kadar.Bunun dışında aklıma gelen pişik kremi olarak "Lapitak" pişik kremini tavsiye edebilirim.Piyasadan çok çeşitli pişik kremleri denedim ama kızıma bu çok iyi geldi..(reklam gibi oldu ama:)) Birde eski usül halis zeytinyağı zaman zaman sürülebilir ( annemin tavsiyesi bunu da denedim)...Ama yinede ben ılık duru suyla yıkamadan ve bezi sık değiştirmeden yanayım..
Umarım tavsiyelerim işe yarar, herkesin bebeğini sağlıklı ve mutlu büyütmesi dileğiyle...bebe